1. Türk Kahvesi : - Telvesi ile servis yapılan tek kahve çeşidi
2. Espresso: - Makine ile hazırlanan, koyu kavrulmuş, İtalya'yaözgü bir kahve türüdür.
3. Mırra - Şanlıurfa'ya özgü, birkaç kez demlenerek hazırlananacı kahve
4. Cappuccino - Espresso ve su buharı ile ile köpük halinegetirilmiş süt eklenen kahve
5. Americano - Espresso'nun sıcak su eklenerek yumuşatılmışşekli
6. Cafe au lait - Fransızların sütlü filtre kahvesi
7. Ethiopian Yirgacheff - Şarabımsı buruk tadı olan Etiyopyakahvesi
8. Latte - Espresso'ya köpürtülmemiş sütün eklendiği kahve
9. Mocca - Espresso'ya süt köpüğü eklenerek hazırlanan kahve
10. Mocha - Latte'ye bol miktarda çikolata eklenmesiyleyapılan kahve
11. Santos - Brezilya'da yetişen ,büyük yeşilimsi taneli ortaderecede kuvvetli kahve
12. Sumatran - Düşük asit dengesine sahip Endonezya kahvesi
13. Supremo - Sabahları içilen Kolombiya kahvesi
14. Viennese - Espresso'ya çikolata ve krema katılarakhazırlanan Viyana usulü kahve
15. Macchiato- Süt, espresso, vanilya şurubu, karamel tozu.
4 Ocak 2009 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder